c S
Siemens s četrtletnim padcem dobička 01.08.2019 11:38 Frankfurt, 01. avgusta (STA) - Nemški industrijski konglomerat Siemens je v obdobju med aprilom in junijem, tretjem četrtletju njegovega poslovnega leta, ustvaril 1,1 milijarde evrov čistega dobička, kar je šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. V družbi zagotavljajo, da lahko kljub temu uresničijo celoletne načrte.

Prihodki, prilagojeni vplivom prestrukturiranja in menjalnih tečajev, so se povečali za dva odstotka na 21,3 milijarde evrov. Čisti dobiček je kljub temu upadel, kar v družbi pripisujejo tudi globalnim geopolitičnim napetostim.

"Kot smo nakazali že pred časom, geopolitične napetosti negativno vplivajo na sicer pozitivno razpoloženje vlagateljev," je dejal prvi mož Siemensa Joe Kaeser. Poudaril pa je, da je njihov konglomerat dovolj razvejan, da lahko kljub vsemu doseže zastavljene cilje za celotno poslovno leto, ki se bo končalo septembra.

Da bi zagotovili dodatne prihranke, so v Siemensu junija napovedali nova odpuščanja. Globalno delovno silo v enoti za energetiko bodo skrčili za 2700 delavcev, s čimer naj bi prihranili dodatnih 500 milijonov evrov.