c S
Vlaganja v električno mobilnost oklestila dobiček BMW 01.08.2019 10:58 München, 01. avgusta (STA) - Nemški avtomobilski velikan BMW je v drugem letošnjem četrtletju ustvaril 1,5 milijarde evrov čistega dobička, kar je 28,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v družbi, so glavni krivec obsežna vlaganja v električno mobilnost. Glede celoletnega rezultata sicer ostajajo optimistični.

Prodajo je BMW povečal za 2,9 odstotka na 25,7 milijarde evrov, dobiček iz poslovanja pa se je znižal za 28,4 odstotka na dve milijardi evrov.

Kot je poudaril prvi mož bavarske družbe Harald Krüger, so tudi v drugem četrtletju veliko sredstev namenili razvoju vozil nove generacije, ki jo predstavljajo predvsem električni in hibridni avtomobili. BMW ima v svoji ponudbi trenutno en povsem električni model, v naslednjih dveh letih pa jih namerava predstaviti še pet.

V družbi so še dodali, da kljub četrtletnemu padcu dobička vztrajajo pri celoletnem cilju, to je rasti števila prodanih vozil glede na lani.