c S
Podjetje Jagros kupilo Ptujske pekarne 31.07.2019 13:15 Rogaška Slatina, 31. julija (STA) - Podjetje Jagros, ki upravlja s trgovsko verigo Jager, je maja odkupilo 100-odstotni delež in terjatve slabe banke do Ptujskih pekarn in slaščičarn. Nakup tega deleža je strateška in dolgoročna naložba, s katero se bodo Ptujske pekarne, s katerimi sodelujejo že več kot 20 let, razvijale dalje, pravi direktor Jagrosa Boštjan Jager.

Po Jagrovi oceni lastniki Ptujskih pekarn doslej niso imeli želje po razvoju in vlaganju, temveč so podjetje izčrpavali in uporabljali za drugačne cilje. V Ptujskih pekarnah je zaposlenih 60 ljudi, ki imajo veliko tehničnega znanja, je dejal za STA.

Glede kadrov Jagros nima namena česarkoli spreminjati. Podjetje Ptujske pekarne - to je po Jagrovih besedah tudi pomemben dobaviteljl javnemu sektorju, šolam in ostalim trgovcem - ima svojo vodstvo, s katerim tesno sodelujejo in izpolnjuje pričakovane cilje. Bo pa podjetje odslej vse, kar bo ustvarilo, vlagalo v posodobitev proizvodnje in širitev kanalov prodaje, ki ni omejena samo na maloprodajo, je poudaril.

Podjetje Jagros je iz prvotno majhnega podjetja, ustanovljenega leta 1989, zraslo v veliko slovensko družinsko trgovsko podjetje, prepoznavno pod imenom Trgovine Jager. Leta 2017 je podjetje s povprečno 580 zaposlenimi, ki ima po Sloveniji 40 trgovskih centrov, ustvarilo 122,4 milijona evrov prihodkov od prodaje in 6,7 milijona evrov čistega dobička.