c S
Občina Piran v javni razpis za sanacijo občinskih cest 31.07.2019 13:00 Piran, 31. julija (STA) - Občina Piran bo do konca tedna objavila razpis za sanacijo izbranih odsekov občinskih cest. Skladno s planom in vzdrževanjem občinskih cest za obdobje med letoma 2019 in 2021 namerava preplastiti več kot 18.000 kvadratnih metrov občinskih cest.

V smislu rednega investicijskega vzdrževanja gre za največjo naložbo na letni ravni v zadnjih desetih letih, so danes sporočili s piranske občine.

Skladno s sprejetim planom vzdrževanja bodo zaradi izrazitih poškodb in prioritetnih razlogov preplastitve deležni določeni odseki naslednjih občinskih cest: Župančiči v smeri doline Dragonje, Lucija-Malija, Seča-Korte, Gorgo-Sv. Križ v Parecagu, lokalna cesta na Lucanu, lokalni cesti v središču Sv. Petra in Nove vasi, odsek Sečovlje v smeri proti Lonzanu, iz Dragonje v smeri Svetega Petra (pred in po serpentinah), Beli križ-Strunjan, del Oljčne poti v Piranu, cesta med Vrtovi v Portorožu in nekaj manjših odsekov lokalnih cest.

Poleg omenjenih odsekov, kjer se bodo dela začela predvidoma v drugi polovici septembra oz. po umiritvi turističnih prometnih tokov, namerava občina do konca leta izvesti še preplastitev ceste Arze-Fiesa. Za omenjeno cesto sta trenutno v izdelavi izvedbeni načrt in idejna zasnova za pločnik, ki bo po trenutnem planu izdelan prihodnje leto.

Hkrati s tem poteka izdelava dokumentacije projekta za izvedbo za sanacijo Koprske ceste v Portorožu in ceste do križa v Strunjanu. V obeh primerih gre za cesti iz granitnih kock, občina pa si bo prizadevala sanaciji izvesti do konca leta. To bo odvisno od več zunanjih deležnikov. Podobno velja za sanacijo Ulice IX. korpusa v Piranu, ki bo zaradi projektne odvisnosti od številnih zunanjih deležnikov verjetno sanirana prihodnje leto.

Točna višina sredstev, ki jih bo Občina Piran namenila za preplastitev omenjenih cestnih odsekov, bo znana po zaključku javnega razpisa.