c S
Na kratko iz gospodarstva 30.07.2019 07:17 Ljubljana, 29. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji družb KD Group in KD bodo na ločenih skupščinah 30. avgusta med drugim odločali o podelitvi razrešnice članom upravnega odbora družbe za delo v minulem letu in imenovanju družbe KPMG Slovenija za revizorja poslovanja za leta 2019, 2020 in 2021, izhaja iz sklicev skupščin, objavljenih na spletni strani Ljubljanske borze.

Skupščina družbe Istrabenz turizem bo 29. avgusta med drugim odločala o predlogu, da 5,74 milijona evrov lanskega bilančnega dobička ostane nerazporejenega, o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu ter imenovanju družbe Deloitte revizija za revizorja poslovanja v letih 2019, 2020 in 2021, izhaja iz sklica skupščine, objavljenem na spletni strani Ajpesa.

V petek so v severnomakedonski občini Probištip slovesno odprli 1,2 milijona evrov vreden nadgrajen sistem čistilne postaje za pitno vodo ter prenovljene in avtomatizirane črpalne postaje Ratavica, Zletovo in Dobrevo, pri čemer je polovico sredstev v skladu za obveznosti o zagotavljanju razvojne pomoči manj razvitim državam prispevala Slovenija. Odprtja se je udeležil tudi tamkajšnji premier Zoran Zaev, v imenu slovenske vlade pa se je v Severni Makedoniji mudil državni sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja. Slednji je izpostavil, da so rezultati dobrega sodelovanja med državama na razvojnem področju dobra popotnica za prihodnje sodelovanje na razvojnem, gospodarskem in političnem področju. Tudi direktor Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR) Klemen Potisek je izpostavil, da je okoljsko področje priložnost za gospodarsko sodelovanje, izmenjavo znanj in izkušenj med državama.

Družba Union hoteli je 24. julija na Ljubljanski borzi kupila 1000 lastnih delnic po ceni 20,80 evra na delnico, kar predstavlja 0,0558 odstotka vseh izdanih delnic. Skupno število lastnih delnic po omenjenem nakupu je 18.986, kar predstavlja 1,0584 odstotka vseh izdanih delnic, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Union hotelov.