c S
Mol objavil razpisa za vodenje Vodnikove domačije in Španskih borcev 26.07.2019 10:35 Ljubljana, 26. julija (STA) - Mestna občina Ljubljana (Mol) je na spletni strani objavila razpisa za vodenje Vodnikove domačije in Španskih borcev med 1. januarjem 2020 in 31. decembrom 2024. Med prijavitelji bo za vsako hišo izbrala programskega upravitelja, ki bo izvajal vsebine s področja umetnosti in kulture. Rok za prijavo na oba razpisa je 19. avgust.

Na razpis se lahko prijavijo nevladne in zasebne kulturne organizacije s statusom pravne osebe.

Za Center kulture Španski borci bodo izbrali upravitelja, ki bo izvajal programske vsebine s področij uprizoritvenih, glasbenih, likovnih, folklornih in drugih umetniških praks s poudarkom na programih s področja sodobnega plesa.

Mol bo z izbranim prijaviteljem sklenil pogodbo o sofinanciranju programskega upravljanja za navedeno obdobje in mu obenem oddal prostore Španski borci v brezplačno uporabo, med drugim piše v razpisu.

Osnovni vsebinski področji, ki ju zajema programsko upravljanje Vodnikove domačije, sta predstavitev in popularizacija dediščine Valentina Vodnika ter promocija knjige, literature in slovenskega jezika v sklopu projekta Ljubljana - mesto literature. Program mora vsebovati tudi druge prireditvene, produkcijske in izobraževalne vsebine s področja umetnosti in kulture, ki so v skladu s programskimi smernicami prijavitelja, so zapisali na Molu.

Tudi z izbranim prijaviteljem za vodenje Vodnikove hiše bo Mol sklenil pogodbo o sofinanciranju programskega upravljanja za navedeno obdobje. Hkrati mu bo v brezplačno uporabo na voljo javna kulturna infrastruktura oziroma prostori v Vodnikovi domačiji, je mogoče razbrati iz razpisa.