c S
Vlada dala soglasje k odpovedi pogodbe med ljubljanskim kliničnim centrom in NIOSB 26.07.2019 07:13 Ljubljana, 25. julija (STA) - Vlada je na dopisni seji dala soglasje k odpovedi pogodbe o zagotavljanju podpornih storitev med Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana in Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni (NIOSB). Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, je inštitut v postopku likvidacije in so prenehale potrebe po storitvah.

Pogodbo o zagotavljanju podpornih storitev sta NIOSB in UKC Ljubljana sklenila 6. julija lani, v skladu z njo pa bi klinični center inštitutu zagotavljal ekonomsko-finančno, nabavno, kadrovsko-pravno ter tehnično-vzdrževalno dejavnost, dejavnost informacijsko-komunikacijske tehnologije in druge dejavnosti, ki so potrebne za izvajanje glavne dejavnosti NIOSB.

Pogodba je bila sklenjena za nedoločen čas, z njo pa so predvideli, da se lahko odpove le s soglasjem ustanovitelja. Zato je vlada, potem ko je februarja sprejela odlok o prenehanju inštituta in junija še sklep o začetku postopka redne likvidacije inštituta, danes dala tudi soglasje k odpovedi pogodbe med kliničnim centrom in NIOSB.

Postopek likvidacije inštituta bo predvidoma trajal do julija 2020, sredstva, ki bodo po likvidaciji ostala na računu, pa bodo vrnjena v proračun. Šlo naj bi za približno 1,48 milijona evrov, je vlada sporočila po seji 13. junija.