c S
Nokia na račun omrežja 5G znižala izgubo 25.07.2019 11:45 Helsinki, 25. julija (STA) - Finski proizvajalec telekomunikacijske opreme Nokia je uspel v letošnjem drugem četrtletju zmanjšati čisto izgubo. Potem ko je ta med aprilom in koncem junija lani znašala 271 milijonov evrov, je v enakem obdobju letos dosegla 193 milijonov evrov. Podjetje to pripisuje močnemu zanimanju za mobilno omrežje prihodnje generacije 5G.

Nokia je v drugem trimesečju zabeležila 57 milijonov evrov izgube iz poslovanja; v enakem obdobju lani je ta znašala 221 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prihodki podjetja so se medtem v obravnavanem obdobju v letni primerjavi okrepili za 8,2 odstotka na 5,7 milijarde evrov.

Izvršni direktor Nokie Rajeev Suri je s številkami zadovoljen, drugo četrtletje pa je opisal kot "močno". Ugoden trend je posledica povpraševanja po tehnologiji 5G.

Skladno s tem so po njegovih besedah ohranili poslovno napoved za celotno leto. Marža iz poslovanja naj bi bila letos med devet in 12 odstotki, prihodnje leto pa med 12 in 16 odstotki.