c S
Cene nafte po padcu zalog v ZDA rahlo pridobile 25.07.2019 08:31 Singapur, 25. julija (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju rahlo zvišale in tako malenkost okrevale. Rast gre pripisati krčenju zalog nafte v ZDA. Na naftnem trgu je minuli teden prišlo do velikih padcev. Cena nafte v ZDA je v kratkem času zgrmela za okoli dva dolarja za sod.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v septembru je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 56,07 dolarja, kar je 19 centov več kot ob koncu sredinega trgovanja. Za 14 centov so se podražile tudi septembrske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 63,32 dolarja.

Analitiki so v zadnjih dneh zaskrbljeni zaradi šibkih gospodarskih podatkov v ZDA in Nemčiji. Bojijo se, da bo to zmanjšalo povpraševanje po črnem zlatu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Danes je vendarle prišlo do rahle rasti, in sicer predvsem na račun sredine objave ameriške vlade, da so se zaloge nafte v ZDA prejšnji teden zmanjšale za 10,8 milijona sodov na 445 milijonov sodov. Analitiki so pričakovali padec za 4,4 milijona sodov.