c S
Na kratko iz gospodarstva 24.07.2019 07:23 Ljubljana, 23. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

T-2 odkupuje terjatve do svojih lastnikov. Odkupil jih je do družbe Gratel in družbe Lokainvest, izhaja iz objav na Ajpesu. Kot pišejo danes Finance, so bile slednje zavarovane tudi s poroštvi družb Rešet in Gratel, vse omenjene družbe pa so neposredno ali posredno v lasti poslovneža Jurija Krča, ki ima prek družbe Garnol v lasti 99-odstotni delež T-2.

Zaživela je nova turistična spletna stran Visit Ankaran, ki na interaktiven način predstavlja eno od vodilnih destinacij slovenske Istre, Ankaranski polotok. Stran je nastala na podlagi ugotovitev projekta, povezanega z oblikovanjem destinacijske znamke, ki je pokazal, da se ljudje v Ankaran radi vračajo zaradi zelene narave, morja in miru, ki ga nudijo številni ankaranski kotički, so sporočili iz občinske uprave Ankaran. Ob tem so dodali, da je bilo leto 2019 doslej uspešno, saj so v prvi polovici leta namreč zabeležili 27 odstotkov nočitev več kot v enakem obdobju lani.

Družba Union hoteli je sporočila, da je v petek skladno s pooblastilom skupščine ter sklepom upravnega odbora na Ljubljanski borzi odkupila 1094 lastnih delnic po ceni 20,80 evra na delnico, kar predstavlja 0,061 odstotka vseh izdanih delnic. Po tem nakupu ima družba 17.986 lastnih delnic, kar predstavlja 1,002 odstotnega deleža vseh izdanih delnic.