c S
Bayer prodal znamko Dr. Scholl's za 585 milijonov dolarjev 23.07.2019 07:20 Frankfurt, 22. julija (STA) - Nemški farmacevtski in kemični velikan Bayer je sporočil, da je pristal na prodajo znamke izdelkov za nego nog Dr. Scholl's ameriškemu investicijskemu podjetju Yellow Wood Partners. Posel je vreden 585 milijonov dolarjev.

V Bayerju so prepričani, da bo ameriško podjetje, ki se lahko pohvali s številnimi inovativnimi izdelki, znamko Dr. Scholl's še utrdilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Z naslova te znamke je bilo sicer lani ustvarjenih 234 milijonov dolarjev prihodkov.

Bayer v upanju na izboljšanje prihodkov in dobička počasi prodaja dele svoje enote zdravstvene nege, imenovane Consumer Health. Ta med drugim vključuje tudi znamke, kot sta zdravilo proti bolečinam Aspirin in zdravilo za lajšanje prebavnih motenj Alka-Seltzer.

Farmacevtski in kemični velikan izvaja reorganizacijo že vse od lanskega prevzema ameriškega agrokemičnega in biotehnološkega podjetja Monsanto. Za Monsanto je odštel 63 milijard dolarjev.

Ta čas se spopada tudi s tožbami zaradi Monsantovega herbicida Roundup, ker naj bi prispeval k nastanku raka. Sodni spori bi lahko Bayer stali več milijard dolarjev.

Prav zato tudi današnja optimistična novica o prodaji znamke Dr. Scholl's ni vidneje prepričala vlagateljev.