c S
Sevniški zdravstveni dom nad težave s parkiranjem z lastno parkirno hišo 22.07.2019 13:14 Sevnica, 22. julija (STA) - Zdravstveni dom Sevnica je na območju svojega parkirišča te dni začel gradnjo garažne hiše, ki bo namenjena vozilom nujne medicinske pomoči. Z omenjeno naložbo želijo celostno rešiti problem parkiranja vozil nujne medicinske pomoči na območju zdravstvenega doma. Sevniški zdravstveni dom bo za naložbo skupaj davkom oštel skoraj 300.000 evrov.

V sevniškem zdravstvenem domu so za STA povedali, da bo v pokriti vkopani garaži prostor za reanimobil, reševalna vozila in preostala vozila za nenujne ter sanitetne prevoze.

V vrhnjem delu novozgrajene stavbe bodo parkirana vozila patronažne in drugih zdravstvenih služb, v njenih prostorih bodo uredili tudi depo za odpadke iz zdravstva in komunalne odpadke.

Naložbo bodo pokrili sami, predvidoma jo bodo končali konec oktobra, so še dodali.

Po podatkih sevniškega zdravstvenega doma bo sicer zgradba dvoetažna. V kletni etaži so poleg garaže za reševalna vozila predvideli tudi nadstrešnico za parkiranje osebnih službenih vozil. Za dostop do parkirnih mest v pritlični etaži nove garaže je načrtovan dovoz z ravni zdajšnjih parkirišč pred zdravstvenim domom. Na ravni pritličja je predvidena še nadstrešnica za kolesa.

Z navedeno posodobitvijo bo Zdravstveni dom Sevnica "tudi na svojih zunanjih površinah deloval organizirano, saj bodo vsa vozila nujne medicinske pomoči in vsa druga osebna službena vozila združena na enem parkirišču, s čimer bo sproščen tudi prostor za parkiranje pacientov in obiskovalcev zdravstvenega doma", so opozorili.

Zaradi gradnje garažne hiše so na območju in v okolici zdravstvenega doma delno spremenili prometno ureditev. Vse uporabnike prometnih površin na območju izvajanja gradbenih del zato prosijo za pozornost in strpnost ter dosledno upoštevanje prometne signalizacije ob spremenjenih prometnih ureditvah v času gradnje, so še zapisali v sevniškem zdravstvenem domu.