c S
Na kratko iz gospodarstva 20.07.2019 09:23 Ljubljana, 19. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Francoska trgovska veriga Eleclerc je po informacijah časnika Delo najela svetovalca, ki preverja možnost prodaje trgovskih centrov v Ljubljani in Mariboru. Predvsem naj bi poskušali najti kupca, ki bi prevzel vse v paketu, torej tako trgovino oz. trgovsko dejavnost kot premoženje oz. trgovske centre. Če za nakup paketa ne bi bilo zanimanja, so pripravljeni, kot pojasnjujejo Delovi viri, tudi na ločeno prodajo trgovske dejavnosti in nepremičnin. "Eleclerc ni naprodaj in nima namena zapreti svojih trgovin v Sloveniji," pa je ob tem dejal generalni direktor trgovskih centrov Eleclerc Slovenija Jean-Francois Higonet, še poroča časnik.

Slovenski državni holding (SDH) je na svoji spletni strani objavil vabilo k dajanju ponudb za 48,899-odstotni delež družbe Prvi sklad, družba tveganega kapitala. Ponudbe bo sprejemal do 19. avgusta do 12. ure, ponudba pa mora med drugim vsebovati točno določen evrski znesek za omenjeni delež, v njej mora biti naveden tudi dan plačila vseh pogodbenih obveznosti.

Skupščina Impola je danes podprla predlog upravnega odbora družbe in za dividende namenila štiri milijone evrov, preostanek bilančnega dobička v višini 32,70 milijona evrov pa bo ostal nerazporejen. Skupščina je prav tako potrdila, da lahko družba Impol 2000 pridobi 100-odstotni delež družbe Impol.

Nova vodja enote za poslovanja s prebivalstvom v Unicredit banki Slovenija bo s 1. septembrom postala Mojca Kovač, trenutna vodja interne komunikacije v Unicreditovi centrali za srednjo in vzhodno Evropo z 10-letnimi izkušnjami v skupini, so sporočili iz banke. Na delovnem mestu bo zamenjala Damijana Dolinarja, ki bo po 17 letih delovanja na različnih področjih v banki karierno pot nadaljeval zunaj skupine Unicredit.

Predstavniki Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Prirodoslovnega muzeja Slovenije bodo v ponedeljek ob 8. uri izvedli obročkanje labodjih mladičev na Koseškem bajerju. Kot so sporočili iz javnega podjetja Voka Snaga, je labodji par, ki gnezdi na Koseškem bajerju, letos uspešno vzgojil dva mladiča.