c S
Na Jesenicah nadaljujejo z urejanjem komunalne infrastrukture 21.07.2019 17:17 Jesenice, 21. julija (STA) - Na Jesenicah se je ta teden začela gradnja komunalne infrastrukture na Cesti bratov Stražišarjev in delu Ceste Toneta Tomšiča. Projekt izgradnje kanalizacije, vodovoda, plinovoda in elektro ter kabelske napeljave ter obnova cestišča bo stala skoraj 700.000 evrov in je del obsežnejšega, 2,2 milijona evrov vrednega projekta.

Kot so sporočili z Občine Jesenice, bo z izgradnjo kanalizacije omogočena priključitev objektov v tem delu Jesenic na javno kanalizacijsko omrežje. Projekt predstavlja drugo fazo projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju zgornje Save, ki ga je Občina Jesenice prijavila na dogovor za razvoj regij.

Prva faza, ki je obsegala izgradnjo komunalne infrastrukture v naselju Murova, je bila z izdanim uporabnim dovoljenjem dokončana v preteklem mesecu, tretja faza, ki obsega izgradnjo komunalne infrastrukture v delu naselja Krajevne skupnosti Sava, pa se bo prav tako predvidoma začela še letos.

Skupna vrednost celotnega projekta, torej vseh treh faz, je približno 2,2 milijona evrov, od tega Občina Jesenice v okviru dogovora za razvoj regij pričakuje približno 1,7 milijona evrov sofinanciranja s strani Evropske unije in Republike Slovenije. Druga faza, ki se izvaja sedaj, je vredna približno 680.000 evrov.

Izvajalec del je podjetje Inkaing, ki naj bi dela predvidoma dokončal do konca novembra. V času gradnje je predvidena popolnoma zapora ceste med objektoma Cesta Toneta Tomšiča 67 in Cesta Toneta Tomšiča 62 ter med objektoma Cesta bratov Stražišarjev 30a in Cesta bratov Stražišarjev 41. Stanovalce prosijo, naj svojih vozil ne parkirajo na območju ceste, da bo omogočen tovorni promet za potrebe gradbišča.