c S
Nov logistični center Cargo-partnerja na Brniku zgrajen 19.07.2019 07:07 Brnik, 18. julija (STA) - Lani avgusta začeta gradnja novega logističnega centra mednarodnega logističnega velikana Cargo-partner v neposredni bližini brniškega letališča je zaključena. Objekt obsega 25.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin in 4.000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov.

Medtem ko je Fraport Slovenija danes na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana položil temeljni kamen za razširitev potniškega terminala, so iz podjetja Protim Ržišnik Perc arhitekti in inženirji sporočili, da je gradnja logističnega centra mednarodnega ponudnika logističnih storitev Cargo-partner investitorja ATL na območju poslovnega kompleksa na Brniku uspešno zaključena.

Gre za enega največjih logističnih centrov v regiji, iz katerega bodo oskrbovali naročnike v srednji in jugovzhodni Evropi. Objekt obsega 25.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin in 4000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov s pripadajočimi zunanjimi površinami. Center v skladiščnem delu obsega 44 nakladalnih in 20.000 paletnih mest. V začetku pa naj bi nudil delovni prostor 130 zaposlenim.

Kljub zahtevnosti in velikosti objekta je bila gradnja zaključena v 11 mesecih, vključno s pridobitvijo uporabnega dovoljenja. "Dela so bila izvedena kvalitetno, ob tem pa je projekt dokončan v zastavljenem investicijskem okviru," so sporočili iz podjetja Protim Ržišnik Perc, ki je izdelalo projektno dokumentacijo, pridobilo potrebna upravna dovoljenja, izvedlo razpise, koordiniralo izvajalce in opravilo nadzor.

Kot so ob položitvi temeljnega kamna 30. avgusta lani povedali predstavniki družbe Cargo-partner, ki je specializirana za pomorske, letalske in cestne prevoze, so se za več kot 25 milijonov evrov vreden logistični center ob brniškem letališču odločili zaradi izjemne lokacije, ki je tudi v bližini koprskega in tržaškega pristanišča.

Slovenija zaradi ugodnega geostrateškega položaja in povezanosti z regionalnimi trgi postaja vse pomembnejše logistično izhodišče, je tedaj povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. V neposredni bližini brniškega letališča je lani zrasel tudi velik logistični center podjetja Kuehne + Nagel, ki služi kot največji logistični center Novartisa v Evropi.

S tem pa investicije logistov na širšem območju brniškega letališča še niso končane. Območje okoli letališča je v zadnjih letih že dobilo precej spremenjeno podobo. "Začelo se je z novo obvoznico. Od takrat se razvoj okoli letališča odvija zelo hitro in nastajajo novi logistični objekti," je povzel poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir in dodal, da se poleg obeh omenjenih na območju odvijajo še drugi logistični projekti.