c S
Vlada med drugim podaljšala mandat v. d. šefu zaporov Majcnu 19.07.2019 07:15 Ljubljana, 18. julija (STA) - Vlada je na zadnji seji pred počitnicami sprejela nekaj kadrovskih zadev. Med drugim je za v. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij ponovno potrdila Bojana Majcna. Mandat vršilca dolžnosti, ki bo začel 15. avgusta, traja do imenovanja generalnega direktorja oziroma največ pol leta, je danes sporočila vlada.

Majcen je februarja na tem mestu zamenjal dotedanjega generalnega direktorja Jožeta Podržaja. Takrat je ministrica za pravosodje Andreja Katič ocenila, da je v težkem ozračju težko sodelovala s Podržajem. Slabi odnosi so se stopnjevali predvsem po pobegu dveh pripornikov iz koprskega zapora ter napadu na pravosodnega policista na Dobu.

Vlada pa je med drugim imenovala tudi Poljanko Pavletič Samardžija za generalno direktorico direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje. Pavletič Samardžijeva je to delovno mesto do sedaj opravljala kot v. d. direktorice. Mandat, ki traja pet let, bo nastopila 19. oktobra letos.

Direktorat za visoko šolstvo na ministrstvu za izobraževanje bo kot v. d. generalne direktorice vodila Jana Javornik Skrbinšek. Funkcijo bo nastopila 8. oktobra in jo bo opravljala do imenovanja generalnega direktorja ali direktorice, vendar za največ šest mesecev.

Vodenje direktorata za multilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo na zunanjem ministrstvu bo od dosedanje generalne direktorice Sabine Stadler Repnik prevzela Tatjana Miškova, ki bo delo opravljala kot v. d. Mandat bo nastopila 1. avgusta, kot v. d. bo delo opravljala do imenovanja generalnega direktorja oziroma največ pol leta. Stadler Repnikova je z mandatom sicer začela aprila 2017.

Vodenje direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na zunanjem ministrstvu bo od dosedanje generalne direktorice Alenke Suhadolnik prevzel Iztok Grmek, ki bo direktorat vodil kot v. d. generalnega direktorja. Mandat bo Grmek nastopil 1. avgusta, trajal pa bo do imenovanja generalnega direktorja oziroma največ pol leta. Suhadolnikova pa je direktorat vodila od novembra 2017.

S položaja generalnega direktorja direktorata za zadeve Evropske unije na zunanjem ministrstvu odhaja David Brozina. Vodenje bo kot v.d. generalne direktorice prevzela Barbara Sušnik. Njen mandat se začenja 1. avgusta in bo trajal do imenovanja generalnega direktorja oziroma največ pol leta.

Damjanu Horvatu je vlada podaljšala mandat na mestu v. d. generalnega direktorja direktorata za letalski in pomorski promet na infrastrukturnem ministrstvu. Prejšnji šestmesečni mandat se mu izteče 7. avgusta, z novim bo nastopil dan za tem. Javni natečaj za izbiro generalnega direktorja je sicer v teku, izbirni postopek še ni zaključen.

Na čelo direktorata za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo pa je vlada imenovala dosedanjega vršilca dolžnosti Mitjo Bobnarja. Z mandatom bo začel 19. julija, mandat sicer traja do 18. julija 2024 in ima možnost ponovnega imenovanja.

Bobnar je bil na javnem natečaju izbran kot ustrezen kandidat, ki izpolnjuje pogoje ter je glede na svojo strokovno usposobljenost primeren za ta položaj. Je univerzitetni diplomirani ekonomist, v svoji poklicni karieri pa je večinoma delal v gospodarstvu.