c S
Nafta dražja 19.07.2019 08:57 Singapur, 19. julija (STA) - Cene nafte so danes pridobile nazaj nekaj izgubljenega v četrtek, ko so jih navzdol potisnile bojazni o zaostritvi trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 62,95 dolarja, kar je en dolar več kot ob koncu trgovanja v četrtek. Teksaška lahka nafta za dobavo avgusta se je v tem času podražila za 70 centov na 55,99 dolarja.

Cene je v četrtek navzdol potisnila bojazen, da se bo trgovinski spor med ZDA in Kitajsko poglobil. Ameriški predsednik Donald Trump je namreč sredi tedna dejal, da lahko, kadarkoli se mu zahoče, uvede nove carine na kitajsko blago.

Cene nafte podpira spor med ZDA in Iranom. Po več incidentih s tankerji v Hormuški ožini je Trump v četrtek dejal, da so sestrelili iransko brezpilotno letalo. Namestnik iranskega zunanjega ministra Abas Aragči pa je danes zatrdil, da Iran v zadnjem času ni izgubil nobenega brezpilotnega letala in da so morda ZDA v četrtek nad Hormuško ožino sestrelile svoj dron.