c S
Jeseniško bolnišnico bo začasno vodila sedanja strokovna direktorica 18.07.2019 07:28 Jesenice, 17. julija (STA) - Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Jesenice je na današnji izredni seji za v. d. direktorice imenoval sedanjo strokovno direktorico bolnišnice Anjo Jovanovič Kunstelj. Ta bo vodenje jeseniške bolnišnice prevzela po odhodu sedanjega direktorja Janeza Poklukarja na čelo ljubljanskega kliničnega centra.

Svet javnega zavoda je na današnji seji na njegovo prošnjo najprej razrešil Poklukarja s funkcije direktorja bolnišnice. K njegovi razrešitvi mora sedaj soglasje podati še vlada. Šele takrat bo Jovanovič Kunstljeva prevzela funkcijo vršilke dolžnosti direktorice, so po današnji popoldanski seji sporočili iz jeseniške bolnišnice.

Predsednik sveta jeseniške bolnišnice Dušan Krajnik je pred dnevi povedal, da je za začasno vodenje jeseniške bolnišnice v igri pet kandidatov, in sicer trije moški in dve ženski. Na današnji seji je svet izmed kandidatov izbral aktualno strokovno direktorico bolnišnice. Ta bo bolnišnico vodila začasno, saj naj bi razpis za novega direktorja predvidoma stekel konec avgusta.

Sedanjega direktorja Poklukarja je svet zavoda na njegovo lastno željo razrešil, ker je bil 11. julija izbran za novega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Za imenovanje sicer potrebuje še soglasje ministra za zdravje Aleša Šabedra.

Minister je v današnjem pogovoru za Radio Slovenija napovedal, da se bo s Poklukarjem srečal v ponedeljek. Povedal je tudi, da je izbora vesel in dodal, da bo Poklukar pri reformah v kliničnem centru imel podporo ministrstva.

Šabeder verjame, da bo njegov naslednik na čelu kliničnega centra nadaljeval že začete spremembe ter da bo znanje in izkušnje, ki jih je v petih letih nabral z vodenjem jeseniške bolnišnice, prenesel v Ljubljano.

Preden bo Šabeder lahko podal soglasje k imenovanju Poklukarja za direktorja kliničnega centra, bo morala še vlada podati soglasje k njegovi razrešitvi s čela jeseniške bolnišnice. Gorenjska bolnišnica je namreč ravno v minulih dneh uspešno zaključila sanacijo in zato zanjo ne velja več interventni zakon, po katerem soglasje k razrešitvi oziroma imenovanju direktorja bolnišnice v sanaciji poda zgolj minister za zdravje.