c S
Svet jeseniške bolnišnice o spremembah v vodstvu 17.07.2019 07:28 Ljubljana/Jesenice, 17. julija (STA) - Svet Splošne bolnišnice Jesenice bo danes obravnaval prošnjo Janeza Poklukarja za njegovo razrešitev z mesta direktorja bolnišnice in imenoval v. d. direktorja. Za začasno vodenje jeseniške bolnišnice je v igri pet kandidatov.

Predsednik sveta jeseniške bolnišnice Dušan Krajnik je za STA pred dnevi pojasnil, da so med kandidati trije moški in dve ženski. Štirje izmed njih imajo izkušnje s poznavanjem dela te gorenjske bolnišnice, vsi pa po navedbah Krajnika zelo dobro poznajo zdravstveni sistem. Več podrobnosti o kandidatih za zdaj ni želel izdati.

Krajnik računa na to, da bo svet zavoda prosto delovno mesto direktorja razpisal konec avgusta, končno imenovanje direktorja pa bo v rokah vlade, ki mora k izboru sveta zavoda podati soglasje.

Poklukarja bodo na njegovo lastno željo razrešili, ker ga je svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana izbral za novega generalnega direktorja. Za imenovanje sicer potrebuje še soglasje ministra za zdravje Aleša Šabedra, s katerim se bo srečal prihodnji teden.

Soglasja vlade ne potrebuje, ker je ljubljanska bolnišnica še v sanaciji in zanjo veljajo druge zakonske določbe kot veljajo sicer. Medtem pa je jeseniška bolnišnica iz sanacije že izšla in za menjave v vrhu potrebuje soglasje vlade. Tako bo morala vlada najprej dati zeleno luč za razrešitev Poklukarja z mesta direktorja jeseniške bolnišnice, preden lahko da Šabeder soglasje k njegovemu imenovanju na čelo ljubljanske.