c S
Novogoriške Majske poljane so očitno le dobile kupca 16.07.2019 07:09 Ajdovščina/Nova Gorica, 15. julija (STA) - Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec je v drugo našel potencialnega kupca za nepremičnine na območju Majskih poljan v Novi Gorici. Gre za območje ob že postavljeni stolpnici, na katerem so temelji za še dve. Na območju je predvidena gradnja okoli 120 stanovanj.

Hramec je tako kot na javni dražbi junija lani tudi v maja objavljenem javnem zbiranju zavezujočih ponudb izklicno ceno postavil pri 2,7 milijona evrov.

Stečajni upravitelj za STA potencialnega kupca ni želel razkriti, je pa povedal, da je na poziv k dajanju zavezujočih ponudb prejel le eno popolno ponudbo.

Kupec bo moral poleg kupnine poravnati tudi davčne dajatve in morebitne druge stroške prodaje. Odločitev o prodaji nepremičnin na Majskih poljanah mora sprejeti še sodišče, sklep pa bo nato javno objavljen.

Novih stanovanj si na tem območju Nove Gorice želi tudi novogoriška mestna občina, vendar pa sami ponudbe niso oddali, je za Primorski dnevnik povedal novogoriški župan Klemen Miklavič. Predvidevajo namreč, da bo gradnja na tem območju razmeroma draga, kar bi predstavljalo težavo za ureditev neprofitnih stanovanj.

V sklopu javnega poziva so bila sicer naprodaj tudi parkirna mesta v kleti že postavljene stolpnice ter zemljišča ob stolpnicah na Prvomajski ulici v Novi Gorici.

Na tem območju je Primorje pred stečajem želelo zgraditi tri stolpnice. Prva je zgrajena in naseljena, za drugi dve sta bili že zgrajeni dve podzemni garaži, vsaka v dveh etažah, ter temelji za nadzemni del stolpnic. Območje ob železnici na zahodnem delu mesta je tako ostalo neurejeno in neugledno.

Na tem območju bi lahko zgradili okoli 120 različnih stanovanj, v pritličju in spodnjih nadstropjih stolpnic pa so po prvotnih načrtih predvideni različni poslovni prostori.

Po veljavnih prostorskih načrtih iz leta 2009 je na tem območju predvidena stanovanjska gradnja in povezava za pešce z območjem železniške postaje, za katerega bo jeseni izveden mednarodni arhitekturni natečaj v sklopu kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.