c S
Po dveh preloženih deložacijah soboške Diane razplet šele konec avgusta 14.07.2019 15:33 Murska Sobota, 13. julija (STA) - V Murski Soboti še vedno ni jasno, kaj bo s hotelom Diana. Lastnik stavbe, družba Heta Asset Resolution, zahteva izpraznitev, vendar je to družba Hotel Diana, ki upravlja prostore, v sredo to že drugič preprečila. Razplet je tako pričakovati šele konec avgusta.

Vodstvo družbe Hotel Diana se je tokrat pred deložacijo rešilo z zahtevo za zamenjavo izvršitelja Borisa Letnarja, ker naj bi po besedah zastopnika družbe Dejana Rituperja med odlogom izvršbe opravljal dejanja, ki jih po njegovem ne bi smel. Med drugim naj bi brez dovoljenja vstopal v objekt in se pripravljal na izvedbo izvršbe.

Zahtevo je sodišče sicer zavrnilo, vendar je zaradi pritožbe mogoče pravnomočnost sklepov pričakovati šele konec avgusta.

Medtem pa se bo poskušala lastnica in direktorica družbe Hotel Diana Jasna Klepec z lastniki stavbe spet dogovoriti o nakupu. Pravi namreč, da je njen trdni namen še vedno poslovanje družbe Hotel Diana in odkup nepremičnine hotel Diana. "Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je družba Heta prodana, zato verjamemo, da bomo v nepremičnini ostali in nadaljevali delo ter se o nakupu pogovarjali z novim lastnikom," pravi Klepčeva.

V Heti primera ne komentirajo, o potencialnem kupcu pa se neuradno govori, da ima sedež v Sloveniji, vendar turizem ni njegova osnovna dejavnost.

Klepčeva pa ob tem pravi, da bi "od resne družbe pričakovali toliko poslovnosti, da bi družbo Hotel Diana obvestila, pod kakšnimi pogoji in za kakšno ceno ima sklenjeno predpogodbo. V zadnji pogodbi o najemu Hotela Diana je namreč določilo, da ima najemnik predkupno pravico pod enakimi pogoji, kot bi jih bil pripravljen ponuditi drugi kupec. Neuradno smo namreč izvedeli, da se nepremičnina prodaja za ceno nekaj več kot 1,4 milijona evrov. Med to ceno in našo ponudbo pa ni več bistvene razlike. Ne verjamemo, da se objekt prodaja za 1,8 milijona evrov," pojasnjuje Klepčeva.

Pravi tudi, da so ji v Heti povedali, da je prazen in zaprt objekt pogoj, ki ga je kupec postavil za plačilo are. Sama pa dodaja, da naj resen kupec plača samo odstotek are in se predstavi, pa so mu pripravljeni celo brezplačno predati vse posle, samo da ohranijo delovna mesta in ne uničujejo lokalnega gospodarstva.

Klepčeva še vedno trdi, da ima strateškega partnerja, ki je pripravljen dokapitalizirati družbo in kupiti objekt.

Nejasnih pa je še nekaj stvari. Nekdanja lastnica podjetja Olga Belec pričakuje celotno kupnino, Klepčeva pa pravi, da ji je Belčeva ob prodaji poslovnega deleža zamolčala nekatere bistvene podrobnosti, povezane s poslovanjem družbe. Ta nekaterim zaposlenim dolguje jubilejne nagrade ter plačila regresa in presežnih ur.

Prvič je Heta zahtevala izpraznitev pred tremi meseci, a je takrat sodišče ugodilo predlogu dolžnika - družba Hotel Diana Heti dolguje 60 tisoč evrov uporabnine - in izvršbo preložilo. S tem je želelo sodišče zaradi skrbi za posledice, če bi 50 delavcev ostalo brez zaposlitve, Hotelu Diana omogočiti, da sam odkupi stavbo, ali pa preneha poslovati v njej.