c S
Sindikat brniških letaliških gasilcev nezadovoljen s pogajanji za dvig plač 11.07.2019 07:03 Brnik, 10. julija (STA) - Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Svobodni sindikat Aerodrom Ljubljana nista zadovoljna z dosedanjim izidom pogajanj za dvig osnovnih plač, dodatkov k plači in letno usklajevanje plač z rastjo življenjskih stroškov. Podrobnosti bodo predstavniki sindikata pojasnili na petkovi novinarski konferenci.

Kot je danes sporočil sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc, po treh mesecih pogajanj zadnji predlog poslovodstva Fraporta Slovenija niti približno ni zadovoljil pričakovanj zaposlenih.

"Ultimat poslovodstva, da bodo v primeru, če bomo njihov zadnji predlog zavrnili, tokratna pogajanja zaključili, pa nas je prisilil, da o poteku pogajanj, ponudbi poslovodstva in lastnikov Fraport Slovenija ter zahtevah sindikatov, seznanimo tudi širšo slovensko javnost," je zapisal Švarc.

Na petkovi novinarski konferenci na Brniku bodo tako predstavili potek trimesečnega pogajalskega procesa, pričakovanja zaposlenih in zahteve sindikatov, ponudbo poslovodstva družbe ter poslovne rezultate Fraporta Slovenija, ki, kot poudarjajo, v vseh pogledih močno presegajo ekonomski položaj zaposlenih v družbi.

Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Svobodni sindikat Aerodrom Ljubljana sta bila lani nezadovoljna tudi z novo podjetniško kolektivno pogodbo, pri čemer sta na domnevne kršitve pravic delavcev aprila opozorila tudi s protestnim shodom. Vodstvo družbe je vse njihove očitke odločno zavrnilo. Spor pa se je končal lanskega julija s podpisom aneksa h kolektivni pogodbi.