c S
Na kratko iz gospodarstva 11.07.2019 07:14 Ljubljana, 10. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Stilles iz Sevnice je v Gruziji pridobila 12,5-milijonski posel, in sicer bo opremila hotel Freedom Square Marriott Luxury Collection, ki je zasnovan, da pridobi šest zvezdic. Hotel bo imel 12 nadstropij in skupaj 55.000 kvadratnih metrov površin, v njem bo 230 sob, tri restavracije in velnes. Kot je za časnik Finance povedal direktor Stillesa Rok Barbič, je posel dobra priložnost tudi za njihove dobavitelje kovinskih komponent, stekla, kamna in luči. V neposredni bližini bodo še trije hoteli, s katerimi bo Marriott povezan z gondolskim sistemom. Stilles bo opremil še enega od teh in se poteguje za tretjega, medtem ko so dobavitelji za četrtega že izbrani.

Nadzorni svet Tehnološkega parka Ljubljana je danes v časniku Dnevnik objavil razpis za direktorja družbe. Kandidati morajo med drugim predložiti vizijo razvoja in program dela za predvideni štiriletni mandat. Nadzorni svet pričakuje kandidate, ki imajo izkušnje na področju vodenja ter poznajo sodobne podjetniške metodologije in domače in tuje okolje startupov. Prijave zbirajo v roku 30 dni od objave razpisa.

Ameriški ponudnik IT-izdelkov in storitev Tech Data je zaradi rasti poslovanja ustanovil hčerinski družbi v Sloveniji in na Hrvaškem. Podjetji Tech Data distribucija tehnologije in Tech Data Distribution Croatia sta se pridružili 23 hčerinskim družbam v Evropi, prek katerih Tech Data oskrbuje več kot 65.000 strank, so danes sporočili iz družbe. Kot pravijo, uresničujejo svojo strategijo IT-distributerja prihodnosti, prek katere želijo na vseh trgih izkoristiti vrednost celovite ponudbe ter ustvarjati rast z razširjanjem tehnologij naslednje generacije, internetom stvari, računalništvom v oblaku, varnostjo in analitiko.

Ajdovska Pivovarna Pelicon si je odprla nove izvozne poti. Poleg Italije, kamor izvažajo že nekaj let, so se dogovorili za izvoz na Dansko ter na Hrvaško, kjer so njihova piva zadnjih nekaj tedno na voljo v Zagrebu in Makarski, so danes sporočili iz pivovarne. Pivovarna Pelicon je imela lani okoli 584.000 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 25,7 odstotka več kot predlani, čisti dobiček je znašal 4900 evrov, potem ko je bil leto prej pri 39.200 evrov, kaže izkaz poslovnega izida, objavljen na spletnih straneh Ajpesa.

Nadzorni svet družbe Sij je danes vendarle obravnaval in potrdil revidirano letno poročilo skupine in družbe Sij za leto 2018, ki je bilo sicer objavljeno 14. junija, so iz Sija sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Letno poročilo, na katerega je revizorska družba KPMG podala mnenje s pridržkom, so v Siju objavili z zamudo (rok za objavo je bil do konca aprila) in ne da bi ga sprejel nadzorni svet. Kot danes poroča časnik Dnevnik, naj bi zamudo pri objavi letnega poročila obravnavala Agencija za trg vrednostnih papirjev, v Slovenskem državnem holdingu, ki je četrtinski lastnik, pa bodo na skupščini pričakovali ustrezna pojasnila.