c S
Na kratko iz gospodarstva 09.07.2019 05:46 Ljubljana, 08. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji celjske družbe Cetis so na petkovi skupščini sklenili, da se od 1,9 milijona evrov lanskega bilančnega dobička 400.000 evrov ali dva evra bruto na delnico uporabi za izplačilo dividend, medtem ko bo preostanek ostal nerazporejen kot preneseni dobiček. Skupščina je za revizorja za poslovna leta 2019, 2020 in 2021 imenovala družbo Resni revizija in svetovanje, upravnemu odboru družbe pa je za lani podelila razrešnico. Potrdili so predčasno prenehanje mandata članoma upravnega odbora Marku Moharju in Antonu Černiču, ki sta podala odstopni izjavi. Za nova člana uprave so imenovali Petra Groznika in Radenka Mijatovića, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Cetisa.

Družba Hisense, edini družbenik Gorenja, je za revizorja Gorenja in Skupine Gorenje za leta 2019, 2020 in 2021 imenovala družbo Mazars, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Gorenja.

V DZ je na ogled razstava Slovenska ladja v slovenski luki, ki obeležuje 60-letnico prihoda prve čezoceanske ladje v Koper (7. december 1958). 11 razstavnih panojev v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku prikazuje čas od zamisli do izvedbe mednarodnega pomorskega pristanišča. Podrobneje so predstavljene različne možne lokacije luke, investicijski program ter gradnja prvega priveza. Razstavo končuje dogodek odprtja pristanišča ter vplutje čezoceanske ladje Gorica, ki ga je spremljala množica obiskovalcev iz Kopra, okolice in vse Slovenije. Razstavo, ki si jo je danes v spremstvu avtorja razstave Ivana Simiča pogledal predsednik DZ Dejan Židan, je pripravil Pokrajinski muzej Koper v sodelovanju z Luko Koper, so sporočili iz DZ.