c S
Soboška občina zaposlenim v Pomurskih lekarnah: Zamenjajte vodstvo in poslujte zakonito 09.07.2019 07:09 Murska Sobota, 08. julija (STA) - Na soboški občini so na očitke zaposlenih v Pomurskih lekarnah, da se jim župan Aleksander Jevšek z ustanovitvijo nove soboške lekarne maščuje, ker občina ni dobila dveh milijonov evrov za paviljon Expano, odgovorili, da je treba takoj zamenjati vodstvo Pomurskih lekarn in vzpostaviti zakonito poslovanje, če želijo ohraniti enoten zavod.

"Zaposleni v Pomurskih lekarnah vedo, kaj morajo storiti, če želijo ohraniti Pomurske lekarne kot enoten zavod. To ni brezplodna javna polemika z županom, ampak takojšnja zamenjava vodstva v Pomurskih lekarnah in vzpostavitev zakonitega poslovanja. To je vse, kar zahteva mestna občina in nič več, ker preprosto ne moremo dovoliti, da naši občani za zdravila plačujejo več, kot bi bilo potrebno," piše v sporočilu.

V nadaljevanju so zapisali, da na občini skrb zaposlenih razumejo in so, kot za vse občane, tudi za zaposlene v Pomurskih lekarnah vrata župana vedno odprta. Župan in mestna uprava jih bodo z veseljem sprejeli, če bodo izrazili željo po srečanju, so poudarili. Ob tem so navedli, da so bila vrata odprta tudi za Ivana Zajca kot direktorja Pomurskih lekarn in Damirja Domjana kot sindikalista, dokler niso ugotovili, da ju vodijo zgolj njuni osebni interesi, in ne dobrobit Pomurskih lekarn. "Od takrat naprej so vrata za njiju zaprta," so izpostavili.

Za paviljon Expano pa so zapisali, da je ponos Pomurja, ki skupaj z motoričnim parkom odlično deluje. Je dobro obiskan, postal je priljubljena točka za rekreacijo in užitek, kar tudi pomembno prispeva k boljšemu zdravju ljudi. "Zato je mestna občina, takrat na predlog sveta zavoda lekarn glede delitve presežka Pomurskih lekarn, da občine predlagajo regijski projekt, v katerega bi se presežek namenil, predlagala Expano. Kljub temu, da predlog na koncu ni bil sprejet, je Expano skupaj z motoričnim parkom bil zgrajen in danes odlično deluje," so še pojasnili na občini.

Dodali so še, da omenjenega žal ni mogoče ugotoviti za nekoč paradna konja družbo Galex in Vitapharm, češ da sta tudi zaradi odgovornosti Zajca obe družbi prešli v tujo lastnino, pri čemer so številni zaposleni izgubili delovna mesta, pomurske občine kot tudi banke pa utrpele večmilijonsko škodo.

Na občini so še zagotovili, da bodo ne glede na vse ovire in poskuse manipulacij izpeljali svojo odločitev o ustanovitvi samostojnega zavoda.