c S
Zadnji dan za prijavo na mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana 02.07.2019 07:42 Ljubljana, 02. julija (STA) - Danes je zadnji za prijavo na razpis za delovno mesto generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Prijavljeni kandidati bodo v skladu z razpisom o izbiri obveščeni v 30 dneh od dneva objave razpisa, svet zavoda pa želi novo vodstvo imenovati že 11. julija.

Razpisna komisija bo preverila izpolnjevanje pogojev prijavljenih kandidatov in o tem poročala svetu UKC. Ta bo nato pregledal programe dela kandidatov ter z njimi opravil morebitne razgovore.

Mandat traja štiri leta, generalni direktor pa je po poteku mandatne dobe lahko znova imenovan na ta položaj. Kandidat mora imeti izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, imeti mora najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja. Kandidati morajo predložiti program dela in razvoja bolnišnice, med pogoji pa je tudi nekaznovanost in znanje enega tujega jezika.

Ljubljanski klinični center po imenovanju Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje namreč išče novega prvega moža s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja ga sedaj vodi Teodor Žepič, ki je lani prevzel poslovno vodenje pediatrične klinike. Že pred časom je nakazal, da gre njegov razmislek v smeri prijave na razpis.

Na razpis sta ste že prijavila nekdanja predsednica zdravniške zbornice Gordana Kalan Živčec, ki je v javnem pismu ob prijavi na razpis zapisala, da bo s svojim znanjem, izkušnjami, voljo in ekipo prispevala k urejenemu delovanju kliničnega centra. Prijavo je prav tako napovedal nekdanji župan Dobrepolja Janez Pavlin, ki se je prijavil že na prejšnji razpis, ko so nato za novega direktorja UKC izbrali Šabedra.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.