c S
Vršilcem dolžnosti direktorjev CSD podaljšali mandat 01.07.2019 05:53 Ljubljana, 28. junija (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji podaljšala mandat vršilcem dolžnosti direktorjev centrov za socialno delo (CSD). Vsi sveti centrov po novi organizacijski strukturi CSD namreč še niso imenovani oziroma še niso imenovali direktorjev, sedanjim v. d. pa mandat poteče 30. junija, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Dosedanji v. d. direktorjev ostajajo v. d. še naprej v 15 centrih, v CSD Pomurje pa je imenovana nova v. d. direktorice, in sicer Nataša Meolic. Dosedanji v. d. direktorja je odstopil iz osebnih razlogov, so zapisali v uradu vlade.

Sveta CSD Pomurje in Ljubljana sta javni razpis za imenovanje direktorja oz. direktorice za petletni mandat objavila danes. Rok za prijavo na razpis za direktorja v Ljubljani se izteče 12. julija, za direktorja v Pomurju pa 19. julija.

S 1. oktobrom 2018 je začela veljati nova organizacijska struktura CSD. Dotedanjih 62 centrov se je spojilo v 16 območnih, dotedanji centri pa so postali enote novih centrov. Vlada je aprila lani imenovala 16 v. d. direktorjev CSD do imenovanja direktorjev CSD, vendar največ za obdobje od 1. julija 2018 do 30. junija letos.