c S
Cene nafte navzdol 28.06.2019 09:18 Singapur, 28. junija (STA) - Cene nafte so se danes znižale. Vlagatelji pričakujejo ponedeljkovo zasedanje skupine proizvajalk nafte Opec+, ki bodo na Dunaju razpravljale o obsegu proizvodnje v drugem letošnjem polletju, izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent z avgustovskim dobavnim rokom je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 66,10 dolarja, kar je 45 centov manj kot v četrtek. Zahodnoteksaška nafta z avgustovskim dobavnim rokom se je pocenila za 32 centov na 59,11 dolarja.

Članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in nekatere druge večje proizvajalke, vključno z Rusijo - t.i. skupina Opec+ - bodo v začetku prihodnjega tedna razpravljale o proizvodnih kvotah.

Članice Opeca in deset nečlanic kartela so prejšnje leto sklenile, da bodo v prvih šestih mesecih letos proizvodnjo skupno oklestile za 1,2 milijona sodov dnevno. S tem so svetovno zalogo oklestile za več kot odstotek. Na julijskem srečanju bodo države proizvajalke razpravljale o tem, ali dogovor podaljšajo do decembra.