c S
Elektro Gorenjska ves bilančni dobiček za dividende 27.06.2019 13:09 Kranj, 27. junija (STA) - Delničarji družbe Elektro Gorenjska so danes na skupščini potrdili predlog, po katerem bo družba za dividende namenila celoten bilančni dobiček v višini 2,59 milijona evrov oz. 15 centov bruto na delnico, so sporočili iz društva Mali delničarji Slovenije.

Skupščina je tudi podelila razrešnico upravi in nadzornikom za delo v lanskem letu. Za revizorja letošnjega poslovanja je imenovala družbo BDO revizija.

Seznanila se je s tem, da družba v letu 2018 ni odkupovala lastnih delnic in da je svet delavcev za predstavnika delavcev v nadzornem svetu imenoval Boruta Jereba.

Delničarji so se med drugim seznanili tudi z letnim poročilom družbe in skupine za lani. Elektro Gorenjska je na ravni skupine ustvaril 37,3 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 3,4 odstotka več kot predlani. Čisti dobiček je porasel za 26 odstotkov na 8,8 milijona evrov.

Matična družba Elektro Gorenjska je prihodke od prodaje povečala za 2,9 odstotka na 33,8 milijona evrov, čisti dobiček pa za 13,7 odstotka na 8,2 milijona evrov.