c S
Lidija Glavina odstopila iz nadzornega sveta Telekoma Slovenije 27.06.2019 07:09 Ljubljana, 26. junija (STA) - Nekdanja predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Lidija Glavina je podala odstopno izjavo z mesta predsednice in članice nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Kot so v družbi navedli v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, se je za odstop odločila iz osebnih razlogov.

Glavina, ki je štiriletni mandat nadzornice v Telekomu Slovenije nastopila konec aprila 2017, v nadzornem svetu ostaja do skupščine družbe. Kot omenjeno, odstopa iz osebnih razlogov, Finance pa pišejo, da je bil tak dogovor sklenjen, ko je odstopila s čela SDH.

Skupščina Telekoma Slovenije bo sicer poleg zamenjave za Glavino morala najti še zamenjavo za Ljubomirja Rajšića, ki je prav tako iz osebnih razlogov odstopil pred dnevi. Finance medtem navajajo, da na skupščini, ki naj bi bila predvidoma konec avgusta, niso izključene še nove menjave v nadzornem svetu, ki je bil imenovan v času vlade Mira Cerarja.

Poleg Glavine kapital v nadzornem svetu Telekoma Slovenije zastopajo še Bernarda Babič, Dimitrij Marjanović, Barbara Kürner Čad in Barbara Gorjup, zaposlene pa zastopajo Drago Kijevčanin, Dušan Pišek in Jana Žižek Kuhar.

Nadzorni svet sicer še vedno ni imenoval novega predsednika uprave Telekoma Slovenije, potem ko se je Rudolf Skobe sredi aprila odločil predčasno prenehati mandat. Do imenovanja novega predsednika uprave družbo vodi Tomaž Seljak, pod Skobetovim vodenjem podpredsednik uprave.