c S
Nardina imenovali za nov mandat na čelu izolske bolnišnice 27.06.2019 07:09 Izola, 26. junija (STA) - Svet Splošne bolnišnice Izola je na današnji seji dosedanjega direktorja bolnišnice Radivoja Nardina brez glasu proti imenoval za nov štiriletni mandat. Nardinovo imenovanje bo zdaj morala sicer potrditi še vlada oz. minister za zdravje Aleš Šabeder.

Nardinu bi se štiriletni mandat sicer iztekel avgusta, na prvem delu današnje redne seje, ki je bil zaprt za javnost, pa so na razgovor povabili oba kandidata, ki sta izpolnjevala razpisne pogoje in sta tudi priložila dober program dela, je po seji za STA pojasnila predsednica sveta zavoda Maja Praček.

Člani sveta zavoda so tako opravili pogovor z obema kandidatoma in imeli tudi možnost postaviti vprašanja, na koncu pa so sklenili, da so dovolj informirani, da lahko že danes tudi imenujejo direktorja. Ena članica sveta se je iz glasovanja izločila, en član je bil vzdržan, za Nardina pa so glasovali štirje člani.

K imenovanju Nardina bo morala sicer dati soglasje še vlada, ker je bolnišnica še v sanacijskem programu, pa bo treba pridobiti še mnenje ministra Šabedra, je pojasnila Pračkova. Razprava na svetu zavoda je sicer pokazala, "da smo zelo zadovoljni in da smo pravzaprav ponosni na nek razvoj, ki smo mu priča v zadnjih štirih oz. petih letih". Nardin je bil namreč pred nastopom mandata eno leto že vršilec dolžnosti direktorja.

Kot je dodala Pračkova, še posebej v teh časih v svetu zavoda "menimo, da je kontinuiteta zelo pomembna".

Člani sveta zavoda so se danes sicer seznanili in potrdili tako poročilo o izvedbi notranje revizije za lansko leto o realizaciji sanacijskih ukrepov iz sanacijskega programa ter projekcijo poslovanja zavoda do leta 2021 z upoštevanjem finančnih učinkov sanacijskih ukrepov.

Stari novi direktor Nardin je spomnil, da so sanacijo začeli pred petimi leti in od takrat izolska bolnišnica uspešno posluje. Tudi izsledki notranje revizije niso ugotovili nobenih neskladij. Lani so v Izoli sicer zaključili osem sanacijskih ukrepov, do leta 2021 jih na realizacijo čaka še šest.

Po direktorjevih besedah je bolnišnica za letošnje leto načrtovala okoli 280.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Poslovanje v prvih petih mesecih kaže, da so dosegli okoli 200.000 evrov presežka, vendar je Nardin posvaril, da jih v nadaljevanju čaka več vzdrževalnih del, zato do konca leta ni pričakovati bistveno večjega porasta omenjenega presežka.