c S
LTH Castings s spremembami pri vodenju družbe 25.06.2019 11:46 Ljubljana, 24. junija (STA) - Skupina LTH Castings bo z letom 2020 uvedla spremembe pri vodenju - ustanovili bodo odbor družbenikov, ki ga bo vodil sedanji direktor LTH Castings Andrej Kranjec, direktor družbe pa bo postal Andrej Megušar.

Kot so sporočili iz družbe, povečan obseg poslovanja in širitev lokacij zahtevata prilagoditve v sistemu vodenja. Del tega je ustanovitev odbora družbenikov, ki bo nadziral poslovanje in sodeloval pri ključnih strateških usmeritvah družbe, so sporočili iz podjetja, ki po lastnih navedbah sodi med največje in najuspešnejše evropske livarne aluminija.

Megušar je v LTH Castings zaposlen 20 let, deloval je na področju razvoja tehnologij, zadnja leta pa dela na vodilnih položajih in s tem aktivno prispeva k razvoju storitev in izdelkov LTH Castings. Ima široko poznavanje podjetja in vpogled v tehnološki, poslovni in notranji ustroj podjetja.

LTH Castings v Sloveniji na treh lokacijah, v Ljubljani, Škofji Loki in Trati, zaposluje skoraj 2000 ljudi, skupaj s hčerinskimi družbami na Hrvaškem in v Severni Makedoniji skupina zaposluje več kot 3200 ljudi.

Poslovanje skupine temelji na izdelavi kompleksnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, pri čemer sodelujejo z najuglednejšimi svetovnimi avtomobilskimi proizvajalci (med njimi Mercedes-Benz in BMW) ter največjimi dobavitelji avtomobilske industrije (med njimi Bosch in Continental). Skupni prihodki skupine LTH Castings so v letu 2018 obsegali 321 milijonov evrov, so navedli.