c S
Na kratko iz gospodarstva 21.06.2019 20:55 Ljubljana, 21. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem tekmovanju s področja inovativnosti v živilskem sektorju za študente je zmagala ekipa študentov z izdelkom Kefya - kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo. Letos je sicer inovativne živilske izdelke predstavilo osem ekip, kar je največ doslej, so sporočili z GZS.

Ministrstvo za okolje in prostor je v javno obravnavo dalo osnutek uredbe o vodovarstvenih območjih za občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna (VVO A) ter v ponovno javno obravnavo osnutek uredbe o vodovarstvenih območjih za občini Škofja Loka in Gorenja vas-Poljane (VVO B). Ministrstvo bo pripombe in predloge za VVO A zbiralo do 16. septembra, za VVO B pa do 15. julija.

Krka je v obdobju od 14. do 20. junija na Ljubljanski borzi odkupila 17.641 lastnih delnic v skupni vrednosti 1,112 milijona evrov. Skupno število lastnih delnic po teh nakupih se je povzpelo na 1.025.067, kar predstavlja 3,126 odstotka vseh izdanih delnic, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.