c S
Poštar Pavli bo letos že sedmič polnil šolske torbe 21.06.2019 12:04 Ljubljana, 21. junija (STA) - Zveza prijateljev mladine Slovenije v sodelovanju s Pošto Slovenije danes že sedmič doslej pričenja z zbiranjem sredstev za nakup šolskih potrebščin v akciji Poštar Pavli polni šolske torbe. Finančno pomoč je do 9. oktobra mogoče nakazati na tekoči račun, materialne prispevke pa bodo v poštnih poslovalnicah zbirali do 12. avgusta.

Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, bodo v dobrodelni akciji zbirali denar za nakup učbenikov oziroma šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke ter materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov in drugih šolskih potrebščin.

Posamezniki, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poštnih poslovalnicah in jih odložijo v pripravljene škatle. 12. avgusta jih bosta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije predali otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jih bo predlagalo posamezno društvo Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Finančno pomoč lahko posamezniki prispevajo z nakazili na račun SI56 6100 0000 3512 232, namen: Poštar Pavli polni šolske torbe, ali s pošiljanjem sms-sporočil na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SMEH, s čimer prispevajo en evro, ali s ključno besedo SMEH5, s čimer prispevajo pet evrov.

Obiskovalci mariborskega Festivala Lent bodo lahko letos prvič šolske potrebščine oddali tudi v mestnem parku, kjer Zveza prijateljev mladine Maribor izvaja delavnice za otroke.