c S
Objavljen razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana 21.06.2019 13:42 Ljubljana, 21. junija (STA) - Svet zavoda Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes objavil razpis za delovno mesto generalnega direktorja. Kandidati se lahko na razpis prijavijo do 2. julija, svet ljubljanskega UKC pa namerava po napovedih novega generalnega direktorja imenovati na naslednji seji, ki bo 11. julija.

Za generalnega direktorja UKC Ljubljana je lahko imenovan kandidat z izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, imeti mora najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja. Kandidati morajo predložiti program dela in razvoja UKC Ljubljana, med pogoji pa je tudi nekaznovanost in znanje enega tujega jezika.

Mandat traja štiri leta, generalni direktor pa je po poteku mandatne dobe lahko znova imenovan na ta položaj.

Rok za prijavo na razpis je 2. julij, prijavljeni kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh od dneva objave razpisa. Svet zavoda je imenoval razpisno komisijo, ki bo preverila izpolnjevanje pogojev prijavljenih kandidatov in o tem poročala svetu UKC. Ta bo nato pregledal programe dela in razvoja prijavljenih kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje, ter z njimi opravil morebitne razgovore.

Kot je pred dnevi napovedal predsednik sveta zavoda Jože Golobič, ima svet UKC Ljubljana namen novega generalnega direktorja imenovati na naslednji seji, ki bo 11. julija.

Ljubljanski klinični center po imenovanju Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje namreč išče novega prvega moža s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja ga sedaj vodi Teodor Žepič.

Z odločitvijo, da svet zavoda sam razpiše delovno mesto, je v vodo tako padla ideja, da bi novo vodstvo največje bolnišnice iskali tudi v tujini. Na aprilski seji je svet zavoda namreč odločil, da naj razpisna komisija k oddaji ponudb za pomoč pri izpeljavi razpisa za generalnega direktorja na mednarodni ravni pozove kadrovske agencije. A je izmed treh pozvanih ponudbo poslala le ena agencija, ki pa očitno ni prepričala članov sveta zavoda.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.

Na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis komisije UKC, če ta z iskanjem kadra na tujih trgih ne uspe, je Žepič že pred časom dejal, da "razmislek gre v tej smeri". "Če bo razpis v skladu z mojimi pričakovanji, lahko tudi pričakujete mojo prijavo," je napovedal takrat.