c S
Adria Tehnika od septembra ne bo več vzdrževala letal Adrie Airways 21.06.2019 07:18 Ljubljana, 20. junija (STA) - Družba Adria Tehnika naj bi po poročanju POP TV z 31. avgustom prenehala z rednim linijskim vzdrževanjem letal Adrie Airways, saj se takrat izteče pogodba o sodelovanju. Adria Tehnika se je prijavila na razpis, vendar podjetji nista našli skupnega jezika. Vzdrževanje naj bi od septembra opravljalo skandinavsko podjetje, poroča Televizija Slovenija.

Za redno linijsko vzdrževanje letal, ki ga opravljajo v razmaku nekaj dni in ki prepreči ali zazna napake, sta imeli podjetji podpisano pogodbo, ki se izteče 31. avgusta, je za POP TV pojasnila namestnica glavnega izvršnega direktorja Adrie Tehnike Barbara Perko Brvar.

Po njenih besedah je Adria Airways objavila razpis za ponudnika rednega linijskega vzdrževanja, na katerega so se tudi prijavili. "Dali smo ponudbo, skladno z našimi veljavnimi komercialnimi pogoji, tako kot jih imamo za vse naše ostale stranke. Poslujemo z zahodnimi strankami in imamo nek nivo storitev," je povedala in še dodala: "Stranka nam je javila, da te cene niso skladne z njihovimi pričakovanji."

V Adrii Airways niso želeli pojasniti, s kom bodo sodelovali v prihodnje, saj da gre za poslovno skrivnost.

Po neuradnih podatkih POP TV odnosi med podjetjema že dolgo niso bili rožnati, vzrok pa naj bi bil domneven pritisk na nižanje cen.

Po poročanju Televizije Slovenija naj bi letala Adrie Airways od septembra naprej servisiral skandinavski ponudnik teh storitev.

Nekdanji direktor agencije za civilno letalstvo Žiga Bruno Kotnik je za Televizijo Slovenija o novem ponudniku pojasnil: "Kot mi je znano, je kredibilen, to dela profesionalno in ne vidim težav."

Sicer naj bi se danes, po neuradnih podatkih Televizije Slovenija, vodstvo Adrie Airways sestalo z zaposlenimi, potem ko so se že v sredo sestali s piloti. Zaposlenim naj bi obljubili ureditev razmer in redna izplačila plač. Danes naj bi jim plačali pokojninske prispevke, s 1. julijem pa nakazali tudi regres.

Zaposlenim so, tako poroča Televizija Slovenija, obljubili, da linije iz Ljubljane ostajajo in da bo podjetje še naprej velik del sredstev dobivalo iz dobičkonosnega posojanja letal in posadk drugim letalskim družbam. Dejali naj bi še, da je na mizi podpis pogodbe s strateškim partnerjem.

Obljubili so jim tudi ureditev razmer z uniformami, s pomočjo agencije za stike z javnostjo pa da naj bi pričeli popravljati slabo javno podobo.