c S
Razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana bo objavljen v petek 20.06.2019 07:19 Ljubljana, 19. junija (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je na današnji seji sklenil, da razpiše delovno mesto generalnega direktorja. Razpis bo objavljen v petek na zavodu za zaposlovanje, spletnih straneh UKC Ljubljana in MojeDelo.com ter v dnevnih časopisih Delo in Dnevnik. Rok za prijavo je 2. julij, je razvidno s spletne strani bolnišnice.

Razpisna komisija bo prijave pregledala čim prej in svet zavoda bo s kandidati, ki bodo ustrezali pogojem, opravil razgovore. Svet ljubljanskega UKC ima namen novega generalnega direktorja imenovati na naslednji seji, ki bo 11. julija, je v izjavi za medije napovedal predsednik sveta zavoda Jože Golobič.

Ljubljanski klinični center po imenovanju Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje namreč išče novega prvega moža s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja ga sedaj vodi Teodor Žepič.

Z odločitvijo, da svet zavoda sam razpiše delovno mesto, je v vodo tako padla ideja, da bi novo vodstvo največje bolnišnice iskali tudi v tujini. Na aprilski seji je svet zavoda namreč odločil, da naj razpisna komisija k oddaji ponudb za pomoč pri izpeljavi razpisa za generalnega direktorja na mednarodnem nivoju pozove kadrovske agencije. A je izmed treh pozvanih ponudbo poslala le ena agencija, ki pa očitno ni bil prepričala članov sveta zavoda.

"Po pregledu ponudbe in dodatnih pogovorih z agencijo je svet zavoda ugotovil, da angažiranje agencije ne bi imelo praktično nobene dodane vrednosti. Paket, ki ga ponujamo, je namreč izjemno neatraktiven za kakršnekoli kandidate iz tujine. Poleg tega morajo vsi kandidati izpolnjevati zakonski pogoj znanja slovenščine na nivoju C1. Neutemeljeno in neresno je pričakovati, da kdorkoli v tujini to izpolnjuje," je ob robu seje pojasnil Golobič.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.

Na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis komisije UKC, če ta z iskanjem kadra na tujih trgih ne uspe, je Žepič že pred časom dejal, da "razmislek gre v tej smeri". "Če bo razpis v skladu z mojimi pričakovanji, lahko tudi pričakujete mojo prijavo," je napovedal takrat.