c S
Nagrade Excellent SME sedmim podjetjem 19.06.2019 07:15 Brdo pri Kranju, 18. junija (STA) - V sklopu vrha malega gospodarstva, ki ga je na Brdu pri Kranju organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), so podelili tudi nagrade Excellent SME. Prejelo jih je sedem podjetij oz. podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia in najvišjo bonitetno oceno 10 ter izpolnjujejo dodatne finančne pogoje.

Prvi prejemnik nagrade je družinsko podjetje s 40-letno tradicijo na področju gradbeništva AGM Starešinič iz Vinice. Kot so obrazložili v GZS, podjetje danes izvaja gradbena dela, cestni tovorni promet, rušitvena dela, vodarska dela, usluge z delovnimi stroji, zimsko službo in dobavo materiala. Njihove prednosti so hitra odzivnost, hitra in pravočasna izvedba del, zanesljivost, strokovnost ter kakovost opravljenih del.

Nagrado je prejelo tudi celjsko podjetje Hermi, ki razvija in upravlja štiri proizvodne programe pod lastno blagovno znamko Hermi: strelovodno in prenapetostno zaščito, kabelske police ter konstrukcijske sisteme za sončne elektrarne. Lastno znanje in inovativnost jim zagotavljata mesto med najboljšimi, saj lahko svojim strankam zagotovijo kakovostne in napredne rešitve, ki jih z visoko zmogljivo lastno proizvodnjo dobavijo zanesljivo in hitro, so poudarili v GZS.

Tretja prejemnica, brežiška samostojna podjetnica Janja Škoflanc Cerjak, je lastnica majhnega, a hitro rastočega računovodskega servisa, ki že od leta 1995 gradi na kakovosti računovodskih storitev. Vodi knjigovodstvo za majhne samostojne podjetnike, gospodarske družbe, društva in kmete. Njena največja prednost je po navedbah GZS v tem, da deluje pretežno lokalno, blizu svojim strankam, ter je tako hitro odzivna in pristopna.

Iz Brežic prihaja tudi družba Koop trgovina, katere prodajni program obsega lepila in lepilne trakove iz visokega kakovostnega razreda, električno ogrevanje z lastno blagovno znamko ter segment širokega izbora ročnega orodja in opreme za avtoservisno dejavnost. Delovanje Koop trgovine temelji na partnerskem in dolgoročnem sodelovanju.

Nagrado so podelili tudi družbi VAR iz Gornje Radgone. Podjetje s 25-letno tradicijo orodjarstva in proizvodnje izdelkov za avtomobilsko industrijo po navedbah GZS odlikujejo inovativnost, kreativnost in prilagajanje naročnikovim zahtevam. Njihovi izdelki se vgrajujejo v vozila proizvajalcev vozil, kot so BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Maserati, Jaguar, Bentley, Volvo, Ford in Volkswagen.

VID, podjetje iz Kromberka, zagotavlja kakovostne specialistične zdravstvene storitve na področju oftalmološke dejavnosti, estetske medicine in dermatologije. Z inovativnim pristopom in vrhunskimi zdravstvenimi uslugami pokriva pomemben del slovenskega in italijanskega trga, in sicer na področju diagnostike, specialistične ambulantne in operativne kirurške obravnave bolnikov.

Nagrado je prejel tudi novogoriški Vitanest, uvoznik in pooblaščeni distributer blagovne znamke Mitsubishi Electric. Skupaj s projektanti podjetje sodeluje tudi pri načrtovanju večjih sistemov ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije stanovanjskih in poslovnih objektov.

Certifikat Excellent SME Slovenia ali certifikat poslovne odličnosti po navedbah GZS potrjuje dobre poslovne navade in uspešno poslovanje imetnikov ter tako povečuje njihovo kredibilnost v očeh strank in poslovnih partnerjev. Izdaja se na povabilo. Potencialni kandidati so mikro, majhna in srednje velika podjetja, ki imajo po prvem bonitetnem izboru, ki ga opravi družba za izdelavo bonitet, bonitetno oceno šest ali več, njihov promet v zadnjem letu pa mora biti višji od 25.000 evrov.