c S
Pred svetom UKC Ljubljana poročilo kadrovske komisije o postopku imenovanja generalnega direktorja 19.06.2019 07:30 Ljubljana, 19. junija (STA) - Kadrovska komisija bo na današnji seji članom sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana predstavila poročilo o postopku imenovanja generalnega direktorja. Pričakovati je odločitev, ali bo največja bolnišnica kandidata za novega prvega moža s polnim mandatom iskala v tujini s pomočjo kadrovskih agencij ali na domačem trgu delovne sile.

Ljubljanski klinični center po imenovanju Aleša Šabedra na mesto ministra za zdravje namreč išče novega generalnega direktorja s polnim mandatom. Kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja ga sedaj vodi Teodor Žepič.

Na aprilski seji je svet zavoda odločil, da naj razpisna komisija k oddaji ponudb za pomoč pri izpeljavi razpisa za generalnega direktorja na mednarodnem nivoju pozove kadrovske agencije. A je izmed treh pozvanih ponudbo poslala le ena agencija. Na majski seji so zato sklenili, da bo komisija v novem krogu pogajanj skušala zmanjšati stroške prispele ponudbe, preverila pa bo tudi nova dejstva glede zakonskih omejitev.

Po napovedih predsednika sveta zavoda Jožeta Golobiča danes tako pričakujejo novo ponudbo in dokončno odločitev o načinu izbora generalnega direktorja.

Pretekle izkušnje sicer kažejo, da vodenje UKC Ljubljana ni lahka naloga. Generalni direktorji so se menjavali precej pogosto. Žepič je 14. človek na čelu UKC in sedmi v zadnjih desetih letih.

Na vprašanje, ali se bo prijavil na razpis komisije UKC, če ta z iskanjem kadra na tujih trgih ne uspe, je Žepič že pred časom dejal, da "razmislek gre v tej smeri". "Če bo razpis v skladu z mojimi pričakovanji, lahko tudi pričakujete mojo prijavo," je napovedal.