c S
SID banka izdala za 200 milijonov evrov obveznic 18.06.2019 15:57 Ljubljana, 18. junija (STA) - SID banka je na mednarodnih kapitalskih trgih izdala obveznico v znesku 200 milijonov evrov. Sredstva od izdane obveznice bo namenila financiranju večje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in trajnostnemu razvoju Slovenije, so sporočili iz SID banke.

Obveznico so ponudili zaprtemu krogu institucionalnih vlagateljev. Povpraševanje po njih je preseglo 290 milijonov evrov, pri čemer je obveznico kupilo 46 odstotkov tujih in 54 odstotkov slovenskih vlagateljev. Med njimi so prevladovale banke, zavarovalnice in investicijski skladi.

Obveznica je izdana v mednarodnih klirinških hišah Euroclear in Clearstream in bo kotirala na dunajski borzi. Ročnost obveznice je sedem let, kuponska obrestna mera 0,125 odstotka in donos do dospetja 0,18 odstotka. Njeno izdajo sta vodili Erste Group Bank in NLB.

SID banka se pojavlja na mednarodnih kapitalskih trgih z izdajami obveznic od leta 2010, s čimer dopolnjuje druge vire financiranja, ki jih pridobiva doma in pri mednarodnih razvojnih finančnih institucijah, so še navedli v banki.