c S
Evropske borze začele nižje 18.06.2019 10:17 Frankfurt/Pariz/London, 18. junija (STA) - Delniški indeksi na evropskih borzah so današnje trgovanje začeli s padcem. Vlagatelji čakajo na zasedanje ameriške centralne banke in se pripravljajo tudi na zasedanje držav skupine G20 prihodnji teden na Japonskem, ob robu katerega naj bi se sestala ameriški in kitajski predsednik, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 je bil po okoli pol ure trgovanja na 0,46 odstotka nižji ravni kot v ponedeljek.

Frankfurtski DAX je do okoli 9.30 izgubil 0,72 odstotka, pariški CAC 40 0,23 odstotka, londonski FTSE 100 0,13 odstotka.

Milanski FTSE MIB je bil nižje za 0,50 odstotka, dunajski ATX je izgubljal 0,25 odstotka, züriški SMI je beležil 0,33-odstotni padec.

Vlagatelji so po navedbah analitikov živčni pred zasedanjem ameriške centralne banke Federal Reserve, ki naj bi nakazala, ali bo po več kot desetletju znižala obrestne mere.

Gospodarske razmere bodo odvisne tudi od izida trgovinskih pogovorov med ZDA in Kitajsko. Naslednja priložnost, da se pogajanja premaknejo z mrtve točke bo prihodnji teden, ko se bosta po napovedih ob robu zasedanja G20, ki bo v Osaki na Japonskem, sestala ameriški predsednik Donald Trump in kitajski predsednik Xi Jinping.