c S
Mirko Marinčič tretji član poslovodstva HSE 18.06.2019 07:11 Ljubljana, 17. junija (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji izredni seji za tretjega člana poslovodstva krovne družbe največje energetske skupine v državi imenoval Mirka Marinčiča. Ta se bo tako kot poslovni direktor s štiriletnim mandatom 15. julija pridružil generalnemu direktorju Stojanu Nikoliću in poslovnemu direktorju Viktorju Vračarju.

"Verjamemo, da bo Mirko Marinčič z znanjem in vodstvenimi izkušnjami, ki jih je pridobil v družbah slovenske energetike, pripomogel k doseganju skupnih ciljev družbe in skupine HSE," je po današnji seji povedal prvi nadzornik Tomaž Besek.

Kot so sporočili iz HSE, je s tem popolnjeno tričlansko poslovodstvo družbe, ki ga določa marca sprejeti novi akt o ustanovitvi HSE.

Po novem aktu ima družba HSE enega generalnega in dva poslovna direktorja. Nikolić je mandat generalnega direktorja nastopil 25. marca letos, Vračar pa je naloge poslovnega direktorja začel opravljati 1. maja.

Še minuli četrtek je portal Siol pisal, da so nadzorniki HSE razpravo o imenovanju Marinčiča za novega člana poslovodstva prekinili, ker se večina od devetih članov nadzornega sveta zaradi dvomov v njegove kompetence ni strinjala s kadrovskim predlogom, za katerim stoji Besek, ki po pisanju portala velja za enega od ključnih ljudi največje vladne stranke LMŠ pri kadrovanju v državnem gospodarstvu ter je tudi predsednik upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank.

Kot piše Siol, je Marinčiču vrata v državno gospodarstvo leta 2005 odprla prva vlada Janeza Janše. Najprej je postal predsednik nadzornega sveta Elesa. Ko je ta na položaj direktorja Elesa imenoval Vitoslava Türka, je Marinčič prevzel Türkovo dotedanjo funkcijo in postal predsednik uprave Elektra Ljubljana. To funkcijo je opravljal do leta 2010.