c S
Na kratko iz gospodarstva 18.06.2019 07:11 Ljubljana, 17. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji Skupine Prva, ki je krovna družba istoimenskega zavarovalniškega holdinga, so na današnji skupščini sklenili, da se od 2,74 milijona evrov bilančnega dobička za razdelitev prednostnim delničarjem nameni nekaj manj kot 401.000 evrov, kar pomeni 1,98 evra bruto dividende na delnico, za razdelitev rednim delničarjem pa se nameni nekaj več kot 1,55 milijona evrov, kar pomeni dividendo v višini 5,33 evra bruto na delnico. Preostanek bilančnega dobička, nekaj manj kot 782.000 evrov, ostane nerazporejen, je razvidno iz sklepov skupščine, objavljenih na spletnih straneh Ajepsa. Največji delničar Skupine Prva je prek družbe Dej Alenka Žnidaršič Kranjc.

Predsednik uprave veletrgovca z zdravili Salus Žiga Hieng in član uprave Gregor Jenko sta minuli teden prek družbe JH Investicije kupila 178 delnic Salusa in za to odštela 111.450 evrov, so iz Salusa sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

V petek je družba Iskratel gostila ruskega ministra za digitalni razvoj, zveze in množične Konstantina Noskova, ki so ga spremljali njegova najožja ekipa ter ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev. Gre za hčerinsko podjetje Iskrauraltel iz Jekaterinburga, v sodobnem poslovno-referenčnem centru pa so si gostje ogledali simulacije Iskratelovih rešitev ter aplikacij za varno in pametno prihodnost, ki jih razvijajo, so sporočili iz družbe.