c S
Vrh malega gospodarstva tudi o podjetniških priložnostih in izzivih 18.06.2019 07:37 Brdo pri Kranju, 18. junija (STA) - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes na Brdu pri Kranju pripravlja osmi vrh malega gospodarstva, na katerem bodo med drugim govorili o priložnostih in izzivih za podjetništvo v Sloveniji. V okviru srečanja bo potekalo tudi mreženje velikih in malih podjetij, podelili pa bodo tudi priznanja excellent SME.

O priložnostih in izzivih za podjetništvo bosta na vrhu po napovedih govorila predsednik GZS Boštjan Gorjup ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, direktor Duola Dušan Olaj bo spregovoril o poti od prvega uspeha do zrelega podjetja, direktor Rika Janez Škrabec pa o lotevanju novih izzivov.

Vzporedno bodo na srečanju potekali trije paneli - o aktualnih virih financiranja, poslovnih priložnostih v tujini in o uspešni prodaji - mreženje in svetovanje.

Na mreženju z malimi podjetji bodo sodelovali predstavniki Gorenja, Kolektorja, Hidrie, Studia Moderna in Mercatorja, udeležencem bodo na voljo tudi svetovalci z različnih področij, med drugim za pravo, nastope na tujih trgih, učinkovito prodajo in podjetniško svetovanje.

GZS bo v okviru dogodka podelila tudi priznanja poslovne odličnosti za srednja, mala in mikro podjetja, poimenovana excellent SME.