c S
Cene nafte okoli izhodišč 17.06.2019 09:34 Singapur, 17. junija (STA) - Cene nafte se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju niso pomembneje spreminjale. Vlagatelje so vznemirile napetosti po napadu na tankerja pred obalo Omana, na drugi strani pa so gospodarski obeti in posledično pričakovanja glede povpraševanja po nafti šibka, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške lahke nafte z dobavnim rokom julija je bilo treba zgodaj popoldne po singapurskem času odšteti 52,48 dolarja, kar je tri cente manj kot v petek. Sod severnomorske nafte brent se je podražil za sedem centov na 62,08 dolarja.

V minulem tednu so se cene nafte začasno močno dvignile, potem ko sta bila v Omanskem zalivu domnevno napadena dva tankerja. ZDA in Savdska Arabija obtožujeta Iran, ta pa krivdo zavrača.

Na drugi strani svetovno gospodarstvo ostaja šibko, tudi zaradi trgovinskih vojn ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Šibko gospodarstvo pa nakazuje tudi šibko povpraševanje po energentih.