c S
Turistična digitalna kampanja s 500 milijoni prikazov oglasov 17.06.2019 07:15 Ljubljana, 16. junija (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) je zadovoljna z izkupičkom globalne digitalne kampanje I feel Slovenia - My Way (Slovenijo čutim - na svoj način) v prvih treh mesecih. Ustvarjenih je bilo več kot 500 milijonov prikazov oglasov, prek katerih se v 16 državah dvigujeta prepoznavnost in ugled Slovenije, so sporočili iz STO.

Digitalno kampanjo STO izvaja od 4. marca do sredine novembra. Z njo nagovarja izbrane ciljne skupine na najpomembnejših trgih slovenskega turizma s ciljem dviga prepoznavnosti Slovenije kot butične destinacije za petzvezdična doživetja in povečanja turističnega obiska Slovenije. Ker STO kot pomemben cilj izpostavlja desezonalizacijo, kampanja poteka pred in po glavni sezoni z vmesno prekinitvijo.

Oglaševanje poteka v devetih jezikih. Oglasi vodijo na pristajalne strani 35 slovenskih destinacij, povezave v vsebinskih člankih pa obiskovalca pripeljejo na pristajalne strani alpske, termalno panonske, sredozemske in kraške Slovenije ter na stran osrednje Slovenije z Ljubljano na osrednjem turističnem portalu.

"Na oglase v kampanji smo v treh mesecih zabeležili že skoraj štiri milijone klikov, s čimer so ljudje izkazali jasen interes, da želijo o Sloveniji izvedeti več," je poudarila direktorica STO Maja Pak. "Ob koncu poletja kampanjo nadaljujemo z jesensko-zimsko komunikacijo, tokrat deloma tudi na televiziji, saj je Slovenijo konec aprila obiskal BBC in v ta namen ustvaril nove video vsebine," je dodala.

Tudi letošnje digitalno oglaševanje temelji na vsebinskem marketingu, ki poteka na nekaterih najpomembnejših globalnih medijih in prek mreže Content Garden, ki omogoča, da se en spletni članek prikazuje na naboru izbranih medijev v Nemčiji, Avstriji in Švici. Pri tem se oblika članka prilagaja portalu medija.

Sožitno oglaševanje poteka na kanalih mreže Outbrain, iskalno oglaševanje pa prek iskalnikov Google in Yandex. Pasično oglaševanje, s katerim STO gradi predvsem na fazi zavedanja, pa poteka prek Googlove dinamične mreže.