c S
V prvih štirih mesecih na letni ravni 17,7-odstotna rast gradbenih del 14.06.2019 11:10 Ljubljana, 14. junija (STA) - Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvih štirih mesecih letošnjega leta, je bila za 17,7 odstotka višja kot v enakem obdobju lani. Vrednost gradbenih del, opravljenih aprila, se je v primerjavi z lanskim aprilom zvišala za šest odstotkov, v primerjavi z marcem pa se je znižala za 7,3 odstotka, kažejo podatki državnega statističnega urada.

Vrednost gradbenih del na stavbah, opravljenih v prvih štirih mesecih leta, je bila višja za 14,8 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 18,1 odstotka.

Aprila je bila vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah v primerjavi z marcem nižja za 6,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 7,1 odstotka. Vrednost del, opravljenih na stanovanjskih stavbah, se je znižala za 0,9 odstotka, vrednost del, opravljenih na nestanovanjskih stavbah, pa za 9,1 odstotka.

V primerjavi z lanskim aprilom sta se znižali tako vrednost del, opravljenih na stavbah (za 4,7 odstotka), kot tudi vrednost del, opravljenih na gradbenih inženirskih objektih (za 6,5 odstotka). Vrednost del na stanovanjskih stavbah se je zvišala za 9,1 odstotka, vrednost del na nestanovanjskih stavbah pa za 3,4 odstotka.