c S
Na kratko iz gospodarstva 14.06.2019 07:07 Ljubljana, 13. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Za nakup nekdanje veleblagovnice Metalka v središču Ljubljane je po pisanju današnjega Dela prispelo 10 zavezujočih ponudb. Zainteresirani kupci naj bi za 10.676 kvadratnih metrov površin skupaj s podzemnimi garažami ponudili več kot 10 milijonov evrov, kar je več, kot so pričakovali v Heta Asset Resolution, ki nepremičnino prodaja od oktobra 2017. Posel naj bi bil zaključen do konca septembra.

Po nekaj manj kot petih letih je končan postopek stečaja družbe Petin v 100-odstotni lasti Zdenka Pavčka, preko katere je ta obvladoval Skupino Viator & Vektor, ki je prav tako končala v stečaju. Postopek je pravnomočno končan, je danes prek spletnih strani Ajpesa sporočilo Okrožno sodišče v Ljubljani.

Evropska komisija je objavila seznam 30 polfinalistov Evropskega tekmovanja za socialne innovacije (European Social Innovation Competition 2019), znanega kot Diogo Challenge. Letošnji izziv tekmovanja so plastični odpadki. Žirija, v kateri je direktorica platforme Circular Change Ladeja Godina Košir, je med več kot 500 prijavljenimi izbrala tri slovenske projekte, so sporočili iz Circular Change.

Edini delničar Ljubljanske borze, Zagrebačka burza, je na današnji skupščini v Ljubljani potrdila sklep, da se celoten bilančni dobiček za leto 2018 v višini 56.772 evrov nameni za izplačilo dividend. Ljubljanska borza bo dividende izplačala 21. junija, je razvidno iz objave notarskega zapisnika skupščine na Ajpesu.

Ljubljanska borza je sporočila, da se bo v petek začelo na borzi trgovati s tri-, šest- in dvanajstmesečnimi zakladnimi menicami TZ172, SZ108 in DZ90, ki jih je država v skupni višini 138 milijonov evrov prodala na torkovi avkciji.