c S
DUTB ni sprejela nobene ponudbe za nakup upravne stavbe Aera 13.06.2019 13:15 Celje, 13. junija (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) kot največji ločitveni upnik v stečaju celjskega Aera ni sprejela nobene izmed treh ponudb za nakup Aerove upravne stavbe. DUTB se namreč ni strinjala s ponujeno ceno, je danes za STA povedala stečajna upraviteljica Alenka Gril.

Dejala je še, da se z DUTB trenutno pogovarja, na kakšen način bodo nadaljevali s prodajo omenjenega premoženja.

Ponudbo so oddali ljubljanski Kaldor, ki je za upravno stavbo in opremo ponudil nekaj manj kot 46.000 evrov, celjski AC FRI-Mobil, ki je lani kupil skladišče gotovih izdelkov in opremo v skladišču za 680.000 evrov in je v tem postopku ponudil 660.000 evrov, ter podjetje FIŠ z Gomilskega, ki je ponudilo 265.000 evrov.

Ponudbo je oddalo tudi podjetje Ekosan iz Poljčan, a le za dve posamezni parceli, in ne za celotno premoženje, zato je njegova ponudba neveljavna.

Grilovi sicer upravne stavbe s pripadajočimi parkirišči in zelenicami ni uspelo prodati na dražbi lani septembra. Izklicno ceno je Grilova takrat postavila pri 1,44 milijona evrov.

Oktobra lani je Grilova skušala prodati še 100-odstotni delež v družbi Aero Beograd po izklicni ceni nekaj več kot dva milijona evrov. En ponudnik je ponudil 300.000 evrov, ker je bila njegova ponudba prenizka, je Grilova odstopila od prodaje. Pred naslednjo prodajo bo znova preverila dejansko stanje nepremičnine.

Prav tako Grilovi še ni uspelo prodati 49-odstotnega deleža v družbi Aero Skopje.