c S
Na kratko iz gospodarstva 13.06.2019 07:26 Ljubljana, 12. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba T-2 nadaljuje proces širitve poslovanja s prevzemi in odkupi. Danes je tako telekomunikacijski operater z družbo EVJ Elektrprom sklenil pogodbo o odkupu omrežja kabelsko komunikacijskega sistema v krajih Ivančna Gorica, Mirna, Stična in Šentvid pri Stični. S tem pridobiva delujoče kabelsko komunikacijske sisteme v omenjenih štirih krajih, vključno s celotno omrežno infrastrukturo do končnih uporabnikov ter možnost izgradnje dodatnih uporabniških priključkov na tem področju, so sporočili iz družbe. Napovedujejo, da bodo skupaj z infrastrukturo, ki jo na omenjenem območju gradijo sami, uporabnikom nudili dostop do najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih rešitev in jim zagotavljali storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije.

Izšla je 11. knjižica Vozni redi v Alpah, v kateri so zbrani vozni redi vlakov, avtobusov, žičnic in ladjic ter ponudniki kolesarskih izposojevalnic in taksi prevozov na območju slovenskih Alp in tudi preko mej. Skupno je v knjižici 48 različnih prog, od tega jih 15 obratuje samo v času poletne sezone. Knjižica je dvojezična, v slovenskem in angleškem jeziku, z njo pa želijo uporabnikom približati uporabo trajnostnih prevoznih sredstev, saj so informacije o možnosti uporabe in kombiniranju različnih vrst javnega prevoza na območju slovenskih Alp dostopne na enem mestu, so sporočili iz nevladne organizacije Cipra Slovenija.